Öğrencilerimize Girişimcilikte İlk Adım Anlatıldı

26.3.2018

Üniversitemiz Bilişim ve Teknoloji Topluluğu tarafından öğrencilere yönelik "Girişimcilikte İlk Adım" adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Merkez Külliyesi M. Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen, Dijital Pazarlama ve SEO Uzmanı Eğitmen Cüneyt Efe ÖZAR ve Girişimci Eğitmen Özge Nur YAĞIZ’ın konuşmacı olduğu konferansa Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldılar.

Girişimci Eğitmen Özge Nur YAĞIZ’ın sunumuyla başlayan konferansta kişisel gelişim teknikleri, imaj yönetimi ve beden dili konuları ile ilgili bilgiler verildi. Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra iş hayatlarında gerekli olabilecek konularda deneyimlerinden bahseden YAĞIZ; amaç, sunum ve prova konularında konuştu. Özellikle beden dilini iyi kullanmanın sağladığı avantajlardan bahseden YAĞIZ; "Biz konuşmasak da bazen bedenimiz kendiliğinden konuşur." dedi.

Sosyal medya ile ilgili bilgiler veren Dijital Pazarlama ve SEO Uzmanı Eğitmen Cüneyt Efe ÖZAR ise sosyal medyanın amacına uygun kullanıldığı taktirde birçok iyi yönünün olduğunu ancak bir o kadar da olumsuz yönünün olduğunun altını çizdi. ÖZAR; "Sosyal medya hayatımızın her yerindedir. Olumlu ve olumsuz yönleri vardır. Sosyal medyayı kullanarak hem çok verimli çalışmalar yapabilir hem de olumsuzluklara zemin hazırlayabiliriz." dedi.

Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçilen konferansın sonunda Bilişim ve Teknoloji Topluluğu akademik danışmanı Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölüm Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Hacı SOĞUKPINAR tarafından konuşmacılar Dijital Pazarlama ve SEO Uzmanı Eğitmen Cüneyt Efe ÖZAR ve Girişimci Eğitmen Özge Nur YAĞIZ’a teşekkür edilerek Üniversitemiz Merkez Külliyesinde kendi adlarına dikilmiş fidanların sertifikası takdim edildi.