Sosyal Bilimciler Kep Fırlattı

16.5.2017

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören ve bu eğitimin sonunda diploma almaya hak kazanan 773 öğrenci düzenlenen törenle mezuniyet belgelerini alarak kep fırlattı.

Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tanju TEKER, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcısı Öğr. Gör. Abdulkadir ERTAŞ, akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezun öğrencilerin geçişi ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Aşçılık Bölümü öğrencisi Nazan GÖKTEKİN’in konuşması ile devam etti. GÖKTEKİN “Başarımda emeği olan ailem, arkadaşlarım ve hocalarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada ortak bir sevinci yaşamak için bulunuyoruz. Başarımızın hayat boyu sürmesini diliyorum” dedi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcısı Öğr. Gör. Abdulkadir ERTAŞ  konuşmasında mezun öğrencilere hayat boyu başarılar dileyerek, şanslarının ve bahtlarının açık olmasını diledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ise yaptığı konuşmada “Öğrencilerimize memleketimiz ve milletimiz adına vermemiz gereken değerleri verdiğimizi ve bunun için de hocalarımızın en güzelini yaptığını gördüğümü için çok mutluyum. İki yıl hakikaten öğrenciler için uzun bir zaman. Bu zaman zarfında çok önemli tecrübeler edindiler. İnşallah bundan sonraki hayatlarında ülkemize layık olacak şekilde kendilerine düşen görevleri bilerek yerine getirirler. Ve bugün kendilerine bilim dünyasının bir kurumu olan Adıyaman Üniversitesinin verdiği bu icazet ile en iyi hizmeti yapacaklarına inanıyorum. Tabi burada gördüklerimiz buradaki hayata aittir. Dünyamız sürekli gelişiyor değişiyor. Bu bakımdan burada gördüklerinizi kâfi görmeyin yeterli görmeyin. Mutlaka kendimizi geliştirmek için okuyacağız ve araştıracağız. Bunu en iyi şekilde sizlere hocalarınızın bildirdiğine inanıyorum. Şu cennet vatan için bizlerin burada olmasına sebep olan kanlarıyla bu coğrafyada mutlu bir hayat sunan atalarımızı da rahmetle minnetle anıyorum. Eğer onlar olmasaydı bizim babamız annemiz de olamazdı. Onlar olmasaydı bizler de olamazdık. Bizden sonrakiler de olamazdı. Dolayısıyla bizlerin olabilmesine sebep olan atalarımızı kanlarıyla terleriyle çalışmış bugün bu cennet vatanı bize emanet etmiş atalarımıza olan görevlerimizi yerine getireceğiz. Bugün ve geleceğin gereksinimi neyse ona göre yılmadan çalışacağız. Bunu yapacağınıza inanıyorum. Siz sosyal bilimcisiniz. İnşallah en güzel hizmetleri topluma yapacaksınız. Bizlere emanet edilen değerleri sizler de sizlerden sonraki nesle aktarmakla yükümlüsünüz. Atalarımıza layık şekilde yaşayacağız ve gelecek nesli de ona göre yetiştireceğiz. Yapılacak şey çok. Dünya sürekli bir yarış içerisinde. Teknik alanda olduğu kadar sosyal alanda yetişmiş insanların da büyük görevleri vardır. Sizlerin bu boşluğu dolduracağınızı düşünüyorum. Ülkemizin birtakım badirelere düşmemesi için Türkiyeli olmayan ve bunu hazmedemeyen hainleri sokmayınız. Fitneleri sokmayın aranıza. Cennet vatanımızı korunması ve geleceğe en gelişmiş haliyle taşınması borcumuzdur. Üniversitemiz 11. Yılına giriyor. On yılda şu üniversite için 1,3 milyar lira bütçe harcandı. Ülkemizin bütçesinden harcandı. Türkiye’de 180 üzerinde üniversite var. Her ilde de üniversite açılmış durumda. Adıyaman’da üniversite imkânını bahşeden başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm kabineye teşekkür etmemiz gerekiyor. Devlet imkânlarını sizler kullanmış oldunuz. Bunun karşılığı sadece bugün ve gelecek için en iyi şekilde çalışmaktır. Tek isteğimiz husus budur. Sizlerin  bundan sonraki yaşam içerisinde ülkemizin geçmişinde bulunan değerleri ile en iyi şekilde iş hayatınızda uygulayacağınıza inanıyorum. Hiçbir iş küçük değildir. Her iş önemlidir. Size düşen iş neyse onu küçümsemeden önemseyerek yapınız. Sizi mezuniyetinizi kutluyoruz. İlimde bilimde aldığınızla yeni bir hayata başlıyorsunuz. Sizleri önce Allah’a emanet ediyorum. Ailenize emanet ediyorum. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Aşçılık Bölümü öğrencisi Nazan GÖKTEKİN ile birlikte mezuniyet kütüğüne plaka çaktı ve plaket ile ödül verdi.

Daha sonra Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ikincisi Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Selma ÖZMEN, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu üçüncüsü Dış Ticaret Bölümü öğrencisi Halit ATÇEKEN'e plaket ve ödülleri verildi.

Ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulundan diploma almaya hak kazanan bütün öğrencilere bölüm hocaları tarafından mezuniyet tören belgeleri verilerek toplu fotoğraf çekildi. Törenin sonunda ise mezun olan öğrenciler hep birlikte kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.