Üniversitemiz Kız ve Erkek Hentbol Takımları 1. Lige Yükseldi

27.12.2017

Üniversitemiz kız ve erkek Hentbol Takımları Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen 2. Lig Hentbol müsabakalarında tüm rakiplerini mağlup ederek şampiyon oldu.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih MURATHAN yönetiminde çıktığı maçlarda mağlubiyet yüzü görmeyen kız  ve erkek Hentbol takımlarımız Üniversitemize çifte kupayla döndü.

Kız Hentbol takımımız sırasıyla Gaziantep Üniversitesini 28-26, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesini 25-17, Karabük Üniversitesini 32-23 ve Selçuk Üniversitesini 30-27 mağlup ederek Hentbol 1. Ligine çıkmayı garantilerken, Erkek Hentbol takımımız ise Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesini 27-23, Mersin Üniversitesini 24-20, Gaziantep Üniversitesini 27-25, KTO Karatay Üniversitesini 26-18 ve Kırıkkale Üniversitesini 28-24 mağlup ederek Hentbol 1. Liginde mücadele etmeye hak kazandı.

Şampiyonluklar ile ilgili konuşan BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih MURATHAN, baştan sona büyük çekişmeye sahne olan müsabakalarda mağlubiyet yüzü görmeden şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Şampiyonluğumuz bilimin, sanatın ve sporun yükselen değeri olan Adıyaman Üniversitesi ADYÜ ailesine armağan olsun. Bu süreçte her zaman yanımızda olan destek veren kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ hocamıza ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mehmet KAYGUSUZOĞLU’na armağan ediyor, saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz." dedi.

Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ: "Şampiyonlar Yetiştirip Şampiyonluklar Yaşıyoruz"

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ ise alınan şampiyonluklardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Üniversitemiz şampiyonlar yetiştirerek, şampiyonluk yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyor. Bilim ve kültürün yanında spora değer veren bir üniversite olduğumuzu da göstermiş durumdayız. Hem kız hem de erkek hentbol takımlarımız artık Hentbol 1. Liginde mücadele edecekler. Bu gurur verici bir durum. Emeği geçen hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.