Üniversitemizde "Hüsn-i Hat Sanatı" Bilgilendirme Konferansı

20.10.2017

Üniversitemiz Kadim Sanatlar Topluluğunca organize edilen ve Hattatlar Mahmut ŞAHİN, Demir Ali KURTULMUŞ, Mustafa ERTUĞRUL ve Emrah YILMAZ'ın konuşmacı olarak katıldığı "Hüsn-i Hat Sanatı" ile ilgili bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Vehbi Koç Konferans Salonunda yapılan etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Fakülte Dekanları ile öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Hat üstatları tarafından verilen konferansta mürekkep, mürekkebin tarihçesi, kağıt yapımı, hat kalemi ve hat sanatında faydalanılan bitkiler anlatıldı. Teorik anlatımın yanı sıra pratik anlatıma da yer verilen konferansta uygulamalı şekilde mürekkep yapımı gösterildi.

Hattat Seyyah Mahmut ŞAHİN sunumunda "Geleneksel Hat Sanatı" ve Ata Sporumuz olan okçuluğa değinerek, dönemin önde gelen okçularının hayatlarından kesitler sundu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, ilim ve sanatın kıymetinin bilinmediği yerlerin anında çorak bir toprağa dönüşeceğini söyledi.

sGerek ilim ve sanatın gerekse de gönüllerin çoraklaşmaması için mahir düşünen, mahir konuşan, mahir yazan ve mahir yaşayan beyinlere ihtiyaç olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. GÖNÜLLÜ; "Medeniyetlerin gelişmesi için huzurlu ortamlara ihtiyaç vardır. Çok çalışan ve hep pozitif düşünen nesillere ihtiyaç vardır. İnsanların birbirleriyle değil kendileriyle meşgul olduğu ve öz eleştiri yapabildikleri ortamlara ihtiyaç vardır. Bu şekilde sükûn da huzur da sağlanmış olur. Sükûn ve huzur olan yerlerde başarı ve medeniyetin gelişimi meydana gelir. Bunun için birbirimizi seveceğiz. Sevgiyi çoğaltacağız, kâmil sözler söyleyip kâmil düşüneceğiz. Yürüyüşümüzden, oturuşumuzdan konuşmamıza kadar her işinde kâmil olan insanlar olmaya çalışacağız. Geçmişimiz nasıl yaptıysa bizler de öyle yapacağız." dedi.