Üniversitemizde Mezuniyet Coşkusu Devam Ediyor

16.5.2017

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Mühendislik Fakültesinde eğitim gören ve diploma almaya hak kazanan öğrencilerimiz düzenlenen mezuniyet töreni ile mezuniyet belgelerini alarak kep fırlattı.

Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyit TEMİR, Prof. Dr. Hasan SOLMAZ, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri,  akademik ve idari çalışanlar ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören mezun öğrencilerin geçişinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Bölümlerinde birinci olan öğrencilerin konuşmalarıyla devam eden mezuniyet töreninde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini birincilikle bitiren İşletme Bölümü öğrencisi Mehmet KÖSE “Çok mutluyum. Böyle güzel bir üniversitenin bir parçası olmaktan dolayı çok memnunum. Bu ödülü tüm arkadaşlarım adına alıyorum. Burada bizlere emeği geçen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ başta olmak üzere aileme ve tüm hocalarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

İslami İlimler Fakültesi birincisi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Büşra AYDINLIK “Burada hem hüznü hem de sevinci bir arada yaşıyorum. Bu güzel üniversiteden ve arkadaşlarımdan ayrılacak olmanın hüznü, okulumu birincilikle bitirip bana güvenenleri mahcup etmemenin de gururunu yaşıyorum. Üzerimde emekleri olan başta ailem olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonraki hayatımda ülkeme ve milletime faydalı bir birey olarak yoluma devam ederim” dedi.

Mühendislik Fakültesi birincisi olan Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gülbahar TEKİN ise “Bu mutlu günümde aldığım ödülü tüm arkadaşlarım ve ailem adına almak istiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Zorlu bir virajı geride bırakmanın hakkıyla dönmenin sevinci içerisindeyim” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ

“Vatanını Milletini Seven, Topluma Faydalı İnsanlar Yetiştirmenin Mutluluğu İçerisindeyiz”

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ konuşmasında vatanını milletini seven ve topluma faydalı insanlar yetiştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek “Karşımda pırıl pırıl duran bu gençlik İnşallah ülkemizin de geleceğini inşa edecek olan insanlar olacaklardır. Burada eğitim gördüğünüz müddet içerisinde en güzel ve en faydalı eğitimi aldığınızı düşünüyorum. Sizlere olan inancımızın karşılığını en iyi şekilde almış görünüyoruz. Bugün ülkemizin en önemli üniversitelerinden biri olan Adıyaman Üniversitesinden mezun olmayı hak ettiniz. Her zaman en iyisini yapacağınıza inancım tam. Dualarımızla başarınız için her zaman yanınızda olacağız. Sizlere tavsiyem geleceğin önemli insanları olarak milli ve manevi değerlere önem verin. Aranıza nifak sokmayın, hainlere fırsat vermeyin. Atalarımızdan nasıl bir ahlaki miras almışsak bunu o şekilde devam ettirin” dedi.

“Üniversitemizdeki Emeklerinden Dolayı Hükümetimize Teşekkür Ediyoruz”

Adıyaman Üniversitesinin ülkedeki hatırı sayılır üniversitelerden biri olmasında hükümetin verdiği katkıların yadsınamaz olduğunun altını çizen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ “Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a ve hükümetimize teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin en iyi eğitimi alabilmeniz için on yılda 1 katrilyon destek verdiler bizlere. Sayın Cumhurbaşkanımızın güzel ve iyi niyetleri sayesinde buradayız. Minnetlerimizi arz ediyoruz” dedi.

“4 Yıl Sonra Kolunuza Altın Bileziği Taktınız”

Mezun öğrencilere seslenen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ “4 yıl sonra kolunuza altın bileziği taktınız. Buradan aldığınız icazetle ülkemiz için en iyisini yapacağınıza inanıyorum. Sizleri hayatın iyi ve güzel şartlarında yaşamlarınıza devam edebilmeniz ve bahtınızın açık olmasını temenni ederek Allah’a emanet ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ refakatinde dereceye giren öğrencilerden İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini birincilikle bitiren İşletme Bölümü öğrencisi Mehmet KÖSE, İslami İlimler Fakültesi birincisi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Büşra AYDINLIK ve Mühendislik Fakültesi birincisi olan Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencisi Gülbahar TEKİN isimlerini yaş kütüğüne çaktılar.

Fakültelerimizde dereceye giren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1.si Mehmet KÖSE, 2.si Şerife ERDEM, 3.sü Rukiye TOPRAK, İslami İlimler Fakültesi 1.si Büşra AYDINLIK, 2.liği paylaşan Büşra İZCİ ve Güler BİLİR, 3.lüğü paylaşan İbrahim Halil DOĞAN ve Seraye AKINCI ile Mühendislik Fakültesi 1.si Gülbahar TEKİN, 2. Duygu BOZ ve 3. Tansu ÖZMEN’e ise platformda çeşitli hediyeler ve plaket taktimi yapıldı.

Ödül töreninin ardından bütün öğrenciler bölüm bölüm sahnede yerlerini alarak bölüm hocalarından mezuniyet belgelerini aldılar ve toplu fotoğraf çektirdiler. Programın sonunda ise bütün öğrenciler hep birlikte kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Törende İslami İlimler Fakültesinden 93, Mühendislik Fakültesinden 130 ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden de 429 öğrenci olmak üzere toplamda 652 öğrenci diploma aldı.