Üniversitemizde Sürdürülebilir Turizm Anlatıldı

28.2.2018

Üniversitemiz Turizm Topluluğu tarafından Profesyonel Turist Rehberi Tolga KANIK’ın katılımıyla 'Sürdürülebilir Alternatif Turlarda Rehberlik' adlı konferans düzenlendi.

Üniversitemiz Merkezi Derslikler Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen konferansta Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi GÜNDOĞAR, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler hazır bulundu.

Konferansta turizmin sürdürülebilirliğinden ve sürdürülebilirliğin öneminden bahseden Profesyonel Turist Rehberi Tolga KANIK, özellikle Turizm Fakültesi öğrencilerinin ve idealinde rehberlik olan kişilerin bu konuda tecrübe sahibi olması gerektiğini belirtti.

Konferansı izleyenlere farklı fotoğraf ve slaytlar eşliğinde tecrübelerinden bahseden KANIK; "Turizm ve seyahat etkinliklerinin gerçekleştirildiği ortam canlı, cansız ve toplumsal çevreden oluşur. Sürdürülebilir turizm ve seyahat anlayışı; doğal, biyolojik, ekolojik, kültürel, toplumsal tüm yenilenebilen kaynaklara süreklilik sağlayacak, turistik ürünlerin uzun yıllar arza konu olabilme koşullarını yaratacak, başta çevre olmak üzere kaynakları geliştirerek korumak üzere optimal ve rasyonel kullanacak bir planlama ve uygulama anlayışıdır." dedi.

Sürdürülebilirliğin ekonomimiz üzerindeki etkisinden de bahseden KANIK; "Geri dönüşüm ve süreklilik olduğu sürece döviz kazanırız. Günü kurtarmak yerine daha yaratıcı ve yenilikçi bir anlayışla hareket etmeliyiz. Turistin kendi ülkesinde yaşadığı hayatı değil, kendi kültürümüzü yansıtan anlar yaşatmalıyız." dedi.

Soru cevap kısmı ile devam eden konferansın ardından Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi GÜNDOĞAR tarafından Profesyonel Turist Rehberi Tolga KANIK’a Üniversitemiz Merkez Külliyesinde adına dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.