15 Temmuz Gazileriyle Şehadet ve Diriliş Buluşması

27.2.2018

Üniversitemiz Yeniler Topluluğu ile İlmi ve Fikri Araştırmalar Topluluğu tarafından 15 Temmuz Gazilerinden Muhammet IRMAK ve Metin DOĞAN’ın konuşmacı olarak katıldığı 'Şehadet ve Diriliş Buluşması' adlı söyleşi programı düzenlendi.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Adıyaman Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adıyaman Şubesinin katkılarıyla Üniversitemiz İlmi ve Fikri Araştırmalar Topluluğu ve Yeniler Topluluğu tarafından Üniversitemiz Merkez Külliyesi M. Vehbi Koç Konferans Salonunda düzenlenen söyleşi programına Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan söyleşide 15 Temmuz Gazileri o geceyi anlatıp dinleyenlerin sorularını cevaplandırdı.

Muhammet IRMAK: "Allah Bizlere O Günleri Bir Daha Yaşatmasın"

15 Temmuz gecesi ilk gözaltını gerçekleştiren ekibin içerisinde yer alan 15 Temmuz Gazisi Üniversitemiz öğrencisi, Adıyamanlı Muhammet IRMAK, birçok rütbesiz askerin darbeden habersiz olduğuna kanaat getirdiğini söyledi. Askerlere gözaltı yaptıktan sonra grup olarak sorguya çektiklerini ve askerlerin tatbikat var diyerek kandırıldığını söylediğini belirten Gazi IRMAK; "Allah bizlere o günleri bir daha yaşatmasın. Ancak; tüm dünya anladı ki bu millet çapulculara pabuç bırakmaz. Dünyaya iyi bir ders oldu. Burası emperyalistlerin elini kolunu sallayarak gireceği Ortadoğu ülkesi değildir." dedi.

Metin DOĞAN: "Vatan İçin Hayatımdan Vazgeçmeyi Göze Aldım"

15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanında askeri tankın altına yatarak darbe girişimine karşı koymaya çalışan Gazi Metin DOĞAN, hayatı çok sevdiğini, 40 yaşına kadar dolu dolu yaşadığını ancak o gece çok sevdiği canından vatan için vazgeçtiğini belirtti. Öğrencilere yaşam için tavsiyelerde de bulunan Gazi DOĞAN; "Kendimi çok vatansever olarak görmezdim. Ancak; bu haksızlığın karşısında bir ses çıkartmam gerektiğini düşündüm ve vatanım için tüm insanlar için çok sevdiğim canımdan vazgeçtim. Bu vatan üç kuruşa alınmadı." dedi.

Söyleşilerin ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit TEMİR tarafından 15 Temmuz Gazileri Metin DOĞAN ve Muhammed IRMAK'a Üniversitemiz Merkez Külliyesinde kendi adlarına dikilmiş fidanların sertifikası takdim edildi.

15 Temmuz Gazileri Metin DOĞAN ve Muhammed IRMAK söyleşi programının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ’yü makamında ziyaret etti.