Yemek Menüsü

01.04.2024
KURU FASULYE
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
MERCİMEK ÇORBA
SOSLU MAKARNA
YOĞURT
02.04.2024
TAVUK KAVURMA
EZOGELİN ÇORBA
SOSLU MAKARNA
AYRAN
ELBASAN TAVA
ŞEHRİYE ÇORBA
MEYANE PİLAVI
TULUMBA
03.04.2024
KIYMALI KOL BÖREĞİ
MERCİMEK ÇORBA
ÇİĞ KÖFTE
AYRAN
KURU KÖFTE
MERCİMEK ÇORBA
SOSLU MAKARNA
YOĞURT
04.04.2024
MANTI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
KARIŞIK KIZARTMA
CEVİZLİ KADAYIF
TAVUKLU SULTAN KEBABI
YAYLA ÇORBA
MEYANE PİLAVI
SALATA
05.04.2024
LAHMACUN
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
PİLAV ÜSTÜ KAVURMA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
15.04.2024
PİLAV ÜSTÜ KAVURMA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
ÇOBAN KAVURMA
EZOGELİN ÇORBA
MEYANE PİLAVI
SUPANGLE
16.04.2024
PİLAV ÜSTÜ TAVUK DÖNER
EZOGELİN ÇORBA
SALATA
AYRAN
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
MERCİMEK ÇORBA
SOSLU MAKARNA
TULUMBA
17.04.2024
ADIYAMAN TAVA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
ARAP TAVA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
AYRAN
18.04.2024
EKŞİLİ KÖFTE
MERCİMEK ÇORBA
PATATES SALATA
HAŞHAŞLI REVANİ
TAVUK TANTUNİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
19.04.2024
MANTI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
KARIŞIK KIZARTMA
ŞEKERPARE
ADIYAMAN TAVA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
22.04.2024
KURU FASULYE
EZOGELİN ÇORBA
BULGUR PİLAVI
TURŞU
ÇITIR TAVUK
MERCİMEK ÇORBA
YOĞURTLU MAKARNA
TULUMBA
24.04.2024
ADIYAMAN TAVA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
LAHMACUN
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
25.04.2024
FIRIN TAVUK İNCİK
MERCİMEK ÇORBA
MEYANE PİLAVI
AYRAN
MANTI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
KARIŞIK KIZARTMA
ŞEKERPARE
26.04.2024
ARAP TAVA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
AYRAN
TAVUK ÇÖP ŞİŞ
YAYLA ÇORBA
MEYANE PİLAVI
SALATA
29.04.2024
KURU FASULYE
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
TURŞU
MANTI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
KARIŞIK KIZARTMA
ŞEKERPARE
30.04.2024
DİZİ KÖFTE
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
TULUMBA
PİLAV ÜSTÜ ET DÖNER
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
SALATA

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Diyetisyen Uğur ERTUNÇ, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.