Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Ailesine 100 yeni Öğrenci Katıldı

24.8.2017

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) yeni öğrencilerini belirlemek için “özel yetenek sınavı” gerçekleştirdi. ADYÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen sınavda, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü için belirlenen 100 kişilik kontenjan için toplam 517'si bay ve 176'sı bayan olmak üzere toplam 750 aday  birbiri ile yarıştı. Ayrıca, 35 milli sporcu da Adıyaman Üniversitesinde eğitim görmek için özel yetenek sınavına katıldı. Sınav süresi boyunca aileler ve öğrenciler Üniversitemiz tarafından kurulan canlı yayın düzeneği sayesinde yarışmaları canlı olarak takip etti.

Özel yetenek sınavlarının ardından Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği için 30 bay, 20 bayan ve Milli Takım Kontenjanından da 10 kişi olmak üzere toplam 60 kişi sınavda başarılı oldu. Antrenörlük Eğitimi için ise 20 bay, 15 bayan ve Milli Takım kontenjanından da 5 kişi olmak üzere toplam 40 kişi sınavda başarılı oldu. Böylelikle Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, YÖK tarafından tahsis edilen toplam 100 kişilik kontenjanın tamamını doldurmuş oldu.

BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fatih MURATHAN, öğrencilere göstermiş oldukları gayret ve ilgiden dolayı teşekkür etti. Üniversitemize çok yetenekli sporcuların katıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. MURATHAN, "Türkiye'nin dört bir yanından ADYÜ'de eğitim görmek için müracaat eden çok sayıda öğrencimiz vardı. Objektif ve şeffaf bir sınav ile en başarılı 100 öğrencimiz Üniversitemizde okumaya hak kazandı. Tüm öğrencilerimize gösterdikleri çabadan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.