Müzik Teorisyeni Berki’den “Notaya Bakmak ve Müziği Görmek” Konferansı

Adıyaman Üniversitesi Müzik Topluluğu tarafından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Türev Berki’nin konuşmacı olarak katıldığı  “Notaya Bakmak ve Müziği Görmek” konulu konferans düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Barış Toptaş, Üniversite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.

Nota ve müzik bilgisinin ele alındığı konferansta Berki, müzik teorilerini anlatırken, nota üzerinde de uygulamalı eğitim verdi.

Müziğin ses ve ritmin birleşmesiyle meydana geldiğini belirten Berki, “Bize çok basitmiş gibi görünen küçük bir ölçünün arkasında inanılmaz bir bilgi yattığını göreceğiz.” dedi.

Geleneksel Türk müziğinden örnekler veren Berki, öğrenciler tarafından kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.

Konferansın ardından Prof. Dr. Türev Berki’ye Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Barış Toptaş tarafından adına dikilmiş fidanın sertifikası takdim edildi.