Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı

Glutensiz Diyet Menüsü

 

13.01.2025
ETLİ TÜRLÜ
PİRİNÇ PİLAVI
TURŞU
MEYVE
 
 
 
 
14.01.2025
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
 
 
 
 
15.01.2025
ISPANAK YEMEĞİ
PATATES SALATASI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
 
 
 
 
16.01.2025
ORMAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
 
 
 
 
17.01.2025
ETLİ KARIŞTIRMALI PİLAV
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
 
 
 
 
20.01.2025
ETLİ NOHUT
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
 
 
 
 
21.01.2025
TAS KEBABI
MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
AYRAN
 
 
 
 
22.01.2025
ÇİFTLİK KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
 
 
 
 
23.01.2025
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
 
 
 
 
24.01.2025
ORMAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
 
 
 
 
27.01.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
 
 
 
 
28.01.2025
TAS KEBABI
MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
HOŞAF
 
 
 
 
29.01.2025
ETLİ PATATES
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
 
 
 
 
30.01.2025
TAVUK İNCİK
PİRİNÇ PİLAVI
SEBZELİ ÇORBA
TURŞU
 
 
 
 
31.01.2025
ETLİ TÜRLÜ
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
 
 
 
 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.