Glutensiz Diyet Menüsü

 

01.07.2024
TAVUK BUT
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
SALATA
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
AYRAN
02.07.2024
ETLİ PATATES
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
ETLİ BEZELYE
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
MEYVE
03.07.2024
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
ÇITIR TAVUK
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
04.07.2024
KARNIYARIK
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
PİLAV ÜZERİ KAVURMA
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
05.07.2024
PATATES MUSAKKA
MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
AYRAN
TAVUK TANTUNİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
08.07.2024
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
 
 
 
 
09.07.2024
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
 
 
 
 
10.07.2024
İZMİR KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
 
 
 
 
11.07.2024
ETLİ TÜRLÜ
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
AYRAN
 
 
 
 
12.07.2024
KIYMA KEBABI
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
 
 
 
 
16.07.2024
KURU KÖFTE
MISIRLI PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
 
 
 
 
17.07.2024
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
 
 
 
 
18.07.2024
TAVUK SOTE
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
AYRAN
 
 
 
 
19.07.2024
KIYMALI YUMURTA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
YOĞURTLU KARIŞIK KIZARTMA
SALATA
 
 
 
 
22.07.2024
ORMAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
 
 
 
 
23.07.2024
IZGARA TAVUK
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
 
 
 
 
24.07.2024
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
 
 
 
 
25.07.2024
SANDAL KÖFTE
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
AYRAN
 
 
 
 
26.07.2024
YOĞURTLU KEBAP
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
MEYVE
 
 
 
 
29.07.2024
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
AYRAN
 
 
 
 
30.07.2024
FIRIN TAVUK İNCİK
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
SALATA
 
 
 
 
31.07.2024
İSLİM KÖFTE
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
MEYVE
 
 
 
 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Diyetisyen Uğur ERTUNÇ, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.