Glutensiz Diyet Menüsü

 

15.09.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
1092 kcal
ÇITIR TAVUK
PİRİNÇ PİLAVI
YAYLA ÇORBA
SALATA
1259 kcal
16.09.2025
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
676 kcal
PATLICAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
1153 kcal
17.09.2025
MENGEN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
1206 kcal
ACILI TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
YOĞURT
1125 kcal
18.09.2025
ETLİ GÜVEÇ
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
948 kcal
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
957 kcal
19.09.2025
PATATES OTURTMA
PİRİNÇ PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
AYRAN
1301 kcal
ALİNAZİK
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
1166 kcal
22.09.2025
TAVUK BUT
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
1339 kcal
TAVUK SOTE
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
703 kcal
23.09.2025
SEBZELİ KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
YAYLA ÇORBA
TURŞU
1164 kcal
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
YAYLA ÇORBA
MEYVE
1333 kcal
24.09.2025
ÇOBAN KAVURMA
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
1203 kcal
ETLİ BEZELYE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
1175 kcal
25.09.2025
DİZİ KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
1003 kcal
KIYMALI BİBER DOLMA
MERCİMEK ÇORBA
YOĞURT
MEYVE
930 kcal
26.09.2025
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
1336 kcal
PATLICAN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
1195 kcal
29.09.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
1092 kcal
TAVUK BUT
PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
AYRAN
1113 kcal
30.09.2025
TAVUK KAVURMA
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
1058 kcal
ÇİFTLİK KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
1283 kcal

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.