03.02.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
04.02.2025
TAVUK BUT
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
05.02.2025
ETLİ TÜRLÜ
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
06.02.2025
PİLAV ÜZERİ ET KAVURMA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
07.02.2025
MENGEN MUSAKKA
NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
AYRAN
10.02.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
ORMAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
11.02.2025
ETLİ PATATES
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
TAVUK KAVURMA
PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
AYRAN
12.02.2025
ÇOBAN KAVURMA
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
PATLICAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
13.02.2025
TAVUK SARMA
PİRİNÇ PİLAVI
YAYLA ÇORBA
MEYVE
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
14.02.2025
ISPANAK YEMEĞİ
PATATES SALATASI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
ÇITIR TAVUK
PİRİNÇ PİLAVI
YAYLA ÇORBA
MEYVE
17.02.2025
ETLİ NOHUT
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
TAVUK SOTE
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
18.02.2025
KIYMALI KARNABAHAR
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
YOĞURT
ETLİ BEZELYE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
19.02.2025
FIRIN TAVUK İNCİK
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
TAS KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
20.02.2025
PATLICAN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
PİLAV ÜZERİ ET KAVURMA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
21.02.2025
SEBZELİ KEBAP
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
PATATES MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
MEYVE
24.02.2025
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
AYRAN
25.02.2025
TAS KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
TAVUK SARMA
PİRİNÇ PİLAVI
YAYLA ÇORBA
SALATA
26.02.2025
ORMAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
YOĞURT
MEYVE
ÇİFTLİK KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
27.02.2025
KIYMALI YUMURTA
YOĞURTLU KARIŞIK KIZARTMA
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
ETLİ TÜRLÜ
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
28.02.2025
ETLİ BEZELYE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
KIYMA KEBABI
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.
Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.
Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.