Yemek Menüsü
01.02.2023
TAVUK TANDIR
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
YOĞURT
02.02.2023
TERBİYELİ KÖFTE
ŞEHRİYE ÇORBA
MEYANE PİLAVI
ŞEKERPARE
03.02.2023
LAHMACUN
S. MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
06.02.2023
PİLAV ÜSTÜ ET KAVURMA
EZOGELİN ÇORBA
SALATA
AYRAN
07.02.2023
TAVUK FIRIN AĞZI
ŞEHRİYE ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
TULUMBA TATLISI
08.02.2023
MENGEN MUSAKKA
YAYLA ÇORBA
BULGUR PİLAVI
ÇEVİZLİ TEL KADAYIF
09.02.2023
ETLİ KURU FASULYE
BULGUR PİLAVI
CACIK
TURŞU
10.02.2023
TERBİYELİ KÖFTE
ŞEHRİYE ÇORBA
MEYANE PİLAVI
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE
13.02.2023
ORMAN KEBABI
ŞEHRİYE ÇORBA
NOHUTLU BULGUR PİLAVI
MEYVE
ETLİ GÜVEÇ
S. MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
REVANİ
14.02.2023
ETLİ DOLMA
MERCİMEK ÇORBA
PEYNİRLİ BÖREK
KOMPOSTO
ÇITIR TAVUK
EZOGELİN ÇORBA
SOSLU MAKARNA
SALATA
15.02.2023
ETLİ NOHUT SULUSU
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
LAHMACUN
S. MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
16.02.2023
TAVUK PİRZOLA
MERCİMEK ÇORBA
MEYANE PİLAVI
YOĞURT
ETLİ TÜRLÜ
ŞEHRİYE ÇORBA
BULGUR PİLAVI
SÜTLAÇ
17.02.2023
İZMİR KÖFTE
YAYLA ÇORBA
NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI
REVANİ
YOĞURTLU KEBAB
S. MERCİMEK ÇORBA
SALATA
MEYVE
20.02.2023
ÖZBEK PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
MEYVE
TUVUK SOTE
DOMATES ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
TULUMBA TATLISI
21.02.2023
PATATES MUSAKKA
S. MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
YOĞURTLU KEBAP
S. MERCİMEK ÇORBA
SALATA
MEYVE
22.02.2023
ETLİ KURU FASULYE
BULGUR PİLAVI
CACIK
TURŞU
TAS KEBABI
YAYLA ÇORBASI
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE
23.02.2023
KIYMALI KOL BÖREĞİ
EZOGELİN ÇORBA
SALATA
SÜTLAÇ
PATATESLİ MUSAKKA
S. MERCİMEK ÇORBA
MEYANE PİLAVI
SALATA
24.02.2023
PİLAV ÜSTÜ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
SEBZELİ KÖFTE
PEYNİRLİ BÖREK
SALATA
MEYVE
27.02.2023
ETLİ NOHUT SULUSU
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
FIRIN TAVUK
S. MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
28.02.2023
TAVUK BUT KEMİKLİ
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
SEBZELİ KEBAP
S. MERCİMEK ÇORBA
BULGUR PİLAVI
REVANİ
Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.
Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Diyetisyen Uğur ERTUNÇ, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.
Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.