Yemek Menüsü

 

30.06.2022
PEYNİRLİ HITAP
ŞEHRİYE ÇORBA
SALATA
TULUMBA
 
 
 
 
 
 
01.07.2022
ETLİ TÜRLÜ
SOĞUK DÖĞME ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
MEYVE
 
 
 
 
 
 
04.07.2022
KURU FASULYE
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
 
 
 
 
 
05.07.2022
ADIYAMAN TAVA
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
 
 
 
 
 
06.07.2022
TAVUK BUT
SOĞUK DÖĞME ÇORBA
MEYANE PİLAVI
SALATA
 
 
 
 
 
 
07.07.2022
ORMAN KEBABI
SOĞUK DÖĞME ÇORBA
BULGUR PİLAVI
MEYVE
 
 
 
 
 
 
08.07.2022
KIYMA KEBABI
MEYANE PİLAVI
SALATA
CACIK
 
 
 
 
 
 
18.07.2022
ETLİ TAZE FASULYE
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
BULGUR PİLAVI
YOĞURT
 
 
 
 
 
 
19.07.2022
TAVUKLU PİLAV
ŞEHRİYE ÇORBA
SALATA
AYRAN
 
 
 
 
 
 
20.07.2022
KARNIYARIK
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
 
 
 
 
 
21.07.2022
TERBİYELİ KÖFTE
ŞEHRİYE ÇORBA
MAKARNA
MEYVE
 
 
 
 
 
 
22.07.2022
PATATES MUSAKKA
MERCİMEK ÇORBA
BULGUR PİLAVI
YOĞURT
 
 
 
 
 
 
25.07.2022
ETLİ NOHUT
YAYLA ÇORBA
BULGUR PİLAVI
TURŞU
 
 
 
 
 
 
26.07.2022
ADIYAMAN TAVA
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
 
 
 
 
 
27.07.2022
İZMİR KÖFTE
MERCİMEK ÇORBA
MAKARNA
YOĞURT
 
 
 
 
 
 
28.07.2022
P.ÜSTÜ TAVUK TANDIR
ŞEHRİYE ÇORBA
SALATA
AYRAN
 
 
 
 
 
 
29.07.2022
PARMAK KEBABI
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
 
 
 
 
 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Diyetisyen Uğur ERTUNÇ, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.