Yemek Menüsü

01.10.2024
TAVUK BUT
MEYANE PİLAVI
SALATA
AYRAN
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
02.10.2024
ORMAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
SÜTLAÇ
KIYMALI KOL BÖREĞİ
EZOGELİN ÇORBA
SALATA
AYRAN
03.10.2024
MANTI
PATATES SALATA
MERCİMEK ÇORBA
REVANİ
KURU KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
YOĞURT
04.10.2024
PATLICAN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
07.10.2024
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
TURŞU
TULUMBA
DİZİ KÖFTE
YOĞURTLU MAKARNA
DOMATES ÇORBA
MEYVE
08.10.2024
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
ERİŞTE ÇORBA
MEYVE
TERBİYELİ KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
ÇİĞ KÖFTE
AŞURE
09.10.2024
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
MANTI
PATATES SALATA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
10.10.2024
ZEYTİNYAĞLI DOLMA
BÖREK
EZOGELİN ÇORBA
HOŞAF
ETLİ NOHUT
BULGUR PİLAVI
YAYLA ÇORBA
TURŞU
11.10.2024
İZMİR KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
ÇITIR TAVUK
SOSLU MAKARNA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
14.10.2024
ETLİ NOHUT
BULGUR PİLAVI
TULUMBA
TURŞU
ORMAN KEBABI
MEYANE PİLAVI
KREMALI MANTAR ÇORBA
MEYVE
15.10.2024
TAVUK SOTE
PİRİNÇ PİLAVI
ŞEHRİYE ÇORBA
MEYVE
KIYMALI MAKARNA
KREMALI SEBZE ÇORBA
SALATA
CEVİZLİ BAKLAVA
16.10.2024
TERBİYELİ KÖFTE
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
CEVİZLİ BAKLAVA
DALYAN KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
17.10.2024
KİLİS TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
TAVUK SARMA
YEŞİL MERCİMEKLİ PİLAV
MERCİMEK ÇORBA
İÇECEK
18.10.2024
SEBZELİ KEBAP
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
MEYVE
PİLAV ÜSTÜ ET KAVURMA
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
21.10.2024
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
TURŞU
CEVİZLİ KADAYIF
ELBASAN TAVA
MEYANE PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
MEYVE
22.10.2024
KIYMALI MAKARNA
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
KIYMALI ARAP TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SUPANGLE
23.10.2024
ETLİ GÜVEÇ
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
TAVUK TANTUNİ
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
24.10.2024
MANTI
KARIŞIK KIZARTMA
MERCİMEK ÇORBA
CEVİZLİ BAKLAVA
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
MEYANE PİLAVI
YAYLA ÇORBA
TULUMBA
25.10.2024
TAVUK SOTE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
TURŞU
30.10.2024
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
KEK
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
31.10.2024
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
ZEYTİNYAĞLI DOLMA
BÖREK
EZOGELİN ÇORBA
HOŞAF

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.