Yemek Menüsü

02.05.2025
ÇİFTLİK KEBABI
BULGUR PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
HAYDARİ
PÜRELİ ROSTO KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
05.05.2025
TAVUK BUT
PİRİNÇ PİLAVI
ERİŞTE ÇORBA
AYRAN
SULTAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SUPANGLE
06.05.2025
MANTI
PATATES SALATASI
MERCİMEK ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
TAVUK TANTUNİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
07.05.2025
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
TURŞU
İNEGÖL KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SOĞUK DÖVME ÇORBA
REVANİ
08.05.2025
PARMAK KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
TULUMBA
KISKA TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
09.05.2025
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
LAHMACUN
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
12.05.2025
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
ÇITIR TAVUK
SOSLU MAKARNA
SALATA
AYRAN
13.05.2025
ETLİ GÜVEÇ
BULGUR PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
TURŞU
ORMAN KEBABI
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
KEŞKÜL
14.05.2025
TERBİYELİ KÖFTE
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AŞURE
ET SOTE
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
15.05.2025
MENGEN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
REVANİ
KIYMALI KOL BÖREĞİ
SÜLEYMANİYE ÇORBA
SALATA
AYRAN
16.05.2025
PİLAV ÜZERİ ET KAVURMA
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
DİZİ KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SOĞUK DÖVME ÇORBA
TULUMBA
20.05.2025
TAVUK PİRZOLA
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
ELBASAN TAVA
MEYANE PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
ŞEKERPARE
21.05.2025
ETLİ TÜRLÜ
BULGUR PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
MEYVE
22.05.2025
KARNIYARIK
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
TAVUK KAVURMA
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SUPANGLE
23.05.2025
KIYMALI KOL BÖREĞİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
TAS KEBABI
BULGUR PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
26.05.2025
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
PATLICAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
27.05.2025
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
ŞEKERPARE
TAVUK ŞİŞ
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
28.05.2025
KURU KÖFTE
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
MEYVE
ETLİ PİDE
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
29.05.2025
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ
30.05.2025
SEBZELİ KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
TULUMBA
KİLİS TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.