Yemek Menüsü

02.06.2025
TAVUK BUT
PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
AYRAN
ADIYAMAN TAVA
PİRİN PİLAVI
CACIK
TURŞU
03.06.2025
TERBİYELİ KÖFTE
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
DONDURMA
ÇITIR TAVUK
SOSLU MAKARNA
SALATA
AYRAN
04.06.2025
ÇİFTLİK KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
REVANİ
ETLİ SULTAN KEBABI
MEYANE PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
REVANİ
10.06.2025
ETLİ KURU FASULYE
BULGUR PİLAVI
CACIK
TULUMBA
ALTI EZMELİ TAVUK BİFTEK
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
DONDURMA
11.06.2025
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
DONDURMA
LAHMACUN
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
12.06.2025
TAVUK KAVURMA
SOSLU MAKARNA
SALATA
AYRAN
ETLİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
FIRIN SÜTLAÇ
13.06.2025
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
CEVİZLİ KADAYIF
KIYMALI KOL BÖREĞİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
16.06.2025
TAVUK BAGET
MEYANE PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SALATA
 
 
 
 
17.06.2025
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TULUMBA
 
 
 
 
18.06.2025
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
ŞEHRİYE ÇORBA
MEYVE
 
 
 
 
19.06.2025
ARAP TAVASI
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
DONDURMA
 
 
 
 
20.06.2025
TAS KEBABI
NOHUTLU BULGUR PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
REVANİ
 
 
 
 
23.06.2025
MANTI
PATATES SALATASI
MERCİMEK ÇORBA
TULUMBA
 
 
 
 
24.06.2025
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
 
 
 
 
25.06.2025
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
 
 
 
 
26.06.2025
SEBZELİ KEBAP
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
 
 
 
 
27.06.2025
KIYMA KEBABI
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
 
 
 
 
30.06.2025
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
 
 
 
 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.