Yemek Menüsü

01.12.2025
ETLİ NOHUT
BULGUR PİLAVI
CACIK
TURŞU
1144 kcal
FIRIN MAKARNA
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
İÇECEK
888 kcal
02.12.2025
ISPANAKLI HITAP
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
İÇECEK
814 kcal
ETLİ GÜVEÇ
PİRİNÇ PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
REVANİ
1682 kcal
03.12.2025
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
REVANİ
1907 kcal
PARMAK KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
ERİŞTE ÇORBA
MEYVE
1377 kcal
04.12.2025
KIYMALI KOL BÖREĞİ
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
İÇECEK
961 kcal
TERBİYELİ KÖFTE
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AŞURE
1599 kcal
05.12.2025
KARNIYARIK
PİRİNÇ PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
1933 kcal
LAHMACUN
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
İÇECEK
895 kcal
08.12.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TULUMBA
1861 kcal
ETLİ SULTAN KEBABI
BULGUR PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
1139 kcal
09.12.2025
EKŞİLİ KÖFTE
YOĞURTLU MAKARNA
EZOGELİN ÇORBA
MEYVE
1161 kcal
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
MOZAİK PASTA
1551 kcal
10.12.2025
ÇİFTLİK KEBABI
NOHUTLU BULGUR PİLAVI
YAYLA ÇORBA
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE
1867 kcal
ACILI TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
İÇECEK
1196 kcal
11.12.2025
ZEYTİNYAĞLI DOLMA
BÖREK
MERCİMEK ÇORBA
HOŞAF
1305 kcal
ISPANAK YEMEĞİ
PATATESLİ BÖREK
MERCİMEK ÇORBA
BAKLAVA
1402 kcal
12.12.2025
İZMİR KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
İÇECEK
1277 kcal
KIYMALI KOL BÖREĞİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
İÇECEK
969 kcal
15.12.2025
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
BULGUR PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
BAKLAVA
1394 kcal
ELBASAN TAVA
MEYANE PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
MEYVE
1421 kcal
16.12.2025
ETLİ TÜRLÜ
PİRİNÇ PİLAVI
ERİŞTE ÇORBA
MEYVE
1211 kcal
ÇITIR TAVUK
SOSLU MAKARNA
MERCİMEK ÇORBA
İÇECEK
1248 kcal
17.12.2025
TAVUK BAGET
MEYANE PİLAVI
SALATA
İÇECEK
1207 kcal
SEBZELİ KEBAP
BULGUR PİLAVI
YAYLA ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
1963 kcal
18.12.2025
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
SOSLU MAKARNA
MERCİMEK ÇORBA
SÜTLAÇ
1375 kcal
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
TULUMBA
1809 kcal
19.12.2025
LAHMACUN
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
İÇECEK
895 kcal
DİZİ KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
1111 kcal
22.12.2025
ETLİ NOHUT
BULGUR PİLAVI
CACIK
TURŞU
1144 kcal
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
SUPANGLE
1290 kcal
23.12.2025
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
EZOGELİN ÇORBA
İÇECEK
1182 kcal
TAVUK TANTUNİ
EZOGELİN ÇORBA
SALATA
İÇECEK
710 kcal
24.12.2025
TERBİYELİ KÖFTE
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AŞURE
1607 kcal
LAHMACUN
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
İÇECEK
887 kcal
25.12.2025
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
İÇECEK
676 kcal
ORMAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
ERİŞTE ÇORBA
BAKLAVA
1698 kcal
26.12.2025
ELBASAN TAVA
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
2024 kcal
DALYAN KÖFTE
SOSLU MAKARNA
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
942 kcal
29.12.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
TULUMBA
1961 kcal
FIRIN MAKARNA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
İÇECEK
880 kcal
30.12.2025
IZGARA TAVUK
MEYANE PİLAVI
YAYLA ÇORBA
SALATA
1099 kcal
ARNAVUT CİĞERİ
EZOGELİN ÇORBA
SALATA
İÇECEK
951 kcal
31.12.2025
ANTEP KABAKLAMA
PİRİNÇ PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
MEYVE
1239 kcal
ISPANAKLI HITAP
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
İÇECEK
814 kcal

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.