Yemek Menüsü

03.03.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
04.03.2025
TAVUK TANTUNİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
MEYVE
05.03.2025
MENGEN MUSAKKA
NOHUTLU BULGUR PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
AŞURE
ETLİ SULTAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
06.03.2025
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
PARMAK KEBABI
BULGUR PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
YOĞURT
07.03.2025
KIYMALI ISPANAK YEMEĞİ
PİRİNÇ PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
AYRAN
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
10.03.2025
ETLİ NOHUT
BULGUR PİLAVI
CACIK
TULUMBA
ÇİFTLİK KEBABI
BULGUR PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
TULUMBA
11.03.2025
İZMİR KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
SICAK DÖVME ÇORBA
MEYVE
TAVUK KAVURMA
BULGUR PİLAVI
SICAK DÖVME ÇORBA
MEYVE
12.03.2025
ORMAN KEBABI
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
HAYDARİ
TERBİYELİ KÖFTE
MEYANE PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
ŞEKERPARE
13.03.2025
TAVUK SARMA
BULGUR PİLAVI
YAYLA ÇORBA
MEYVE
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
14.03.2025
KURU KÖFTE
SOSLU MAKARNA
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
MENGEN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
CEVİZLİ BAKLAVA
17.03.2025
ÇITIR TAVUK
SOSLU MAKARNA
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
ELBASAN TAVA
MEYANE PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE
18.03.2025
TERBİYELİ KÖFTE
MEYANE PİLAVI
ALACA ÇORBA
MEYVE
DALYAN KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
19.03.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TULUMBA
TAS KEBABI
BULGUR PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
TULUMBA
20.03.2025
ZEYTİNYAĞLI DOLMA
BÖREK
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
HOŞAF
FIRIN TAVUK İNCİK
MEYANE PİLAVI
YAYLA ÇORBA
SALATA
21.03.2025
ISPANAKLI HITAP
SÜLEYMANİYE ÇORBA
SALATA
AYRAN
İNEGÖL KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
24.03.2025
FIRIN TAVUK BAGET
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
PİLAV ÜZERİ ET KAVURMA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
25.03.2025
MANTI
PATATES SALATASI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
TAVUK SARMA
BULGUR PİLAVI
YAYLA ÇORBA
MEYVE
26.03.2025
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
DİZİ KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
AŞURE
27.03.2025
KIYMALI KOL BÖREĞİ
EZOGELİN ÇORBA
SALATA
AYRAN
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TULUMBA
28.03.2025
ELBASAN TAVA
MEYANE PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
REVANİ
SULU KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
REVANİ

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.