Yemek Menüsü

01.07.2025
TAVUK BUT
MEYANE PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
DONDURMA
KARNIYARIK
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
02.07.2025
ETLİ GÜVEÇ
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
REVANİ
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SUPANGLE
03.07.2025
MANTI
PATATES SALATASI
MERCİMEK ÇORBA
TULUMBA
TAVUK TANTUNİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
04.07.2025
ARAP TAVASI
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
KIYMALI KOL BÖREĞİ
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
07.07.2025
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
PARMAK KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ
08.07.2025
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
DONDURMA
TAVUK KAVURMA
SOSLU MAKARNA
SALATA
AYRAN
09.07.2025
ETLİ SULTAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
SUPANGLE
KIYMA KEBABI
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
10.07.2025
SEBZELİ KÖFTE
NOHUTLU BULGUR PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
TAS KEBABI
BULGUR PİLAVI
CACIK
MEYVE
11.07.2025
KARNIYARIK
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
REVANİ
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SOĞUK DÖVME ÇORBA
ŞEKERPARE
14.07.2025
TAVUK IZGARA
PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
AYRAN
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
CACIK
SÜTLAÇ
16.07.2025
MENGEN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
FIRIN SÜTLAÇ
LAHMACUN
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
17.07.2025
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
ÇITIR TAVUK
SOSLU MAKARNA
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SALATA
18.07.2025
KIYMALI KOL BÖREĞİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
ARAP TAVASI
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
CEVİZLİ KADAYIF
21.07.2025
TAVUK BAGET
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SALATA
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
22.07.2025
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
BULGUR PİLAVI
CACIK
DONDURMA
TAVUK ŞİŞ
MEYANE PİLAVI
SALATA
AYRAN
23.07.2025
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
PATLICAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TULUMBA
24.07.2025
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
CEVİZLİ KADAYIF
PÜRELİ ET SOTE
BULGUR PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
25.07.2025
PÜRELİ DALYAN KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SALATA
AYRAN
ETLİ SULTAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
SUPANGLE
28.07.2025
PARMAK KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TULUMBA
FIRIN TAVUK İNCİK
PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
AYRAN
29.07.2025
LAHMACUN
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
ETLİ GÜVEÇ
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
DONDURMA
30.07.2025
FIRINDA TAVUK İNCİK
PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
AYRAN
ÇİFTLİK KEBABI
BULGUR PİLAVI
CACIK
KEŞKÜL
31.07.2025
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
PÜRELİ DALYAN KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SALATA
AYRAN

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.