Yemek Menüsü

01.09.2025
FIRIN TAVUK İNCİK
MEYANE PİLAVI
SALATA
AYRAN
959 kcal
KEKİKLİ TAVUK KAVURMA
KÖRİ SOSLU MAKARNA
SOĞUK DÖVME ÇORBA
YEŞİL SALATA
1157 kcal
02.09.2025
ETLİ TAZE FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
1143 kcal
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
REVANİ
1502 kcal
03.09.2025
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SÜTLAÇ
1588 kcal
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
1280 kcal
04.09.2025
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
1149 kcal
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
KEŞKÜL
1730 kcal
05.09.2025
KIYMALI BİBER DOLMA
MERCİMEK ÇORBA
YOĞURT
CEVİZLİ KADAYIF
1467 kcal
PEYNİRLİ HITAP
EZOGELİN ÇORBA
BAKLAVA
İÇECEK
1190 kcal
08.09.2025
TAVUK IZGARA
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
703 kcal
KIYMALI KOL BÖREĞİ
EZOGELİN ÇORBA
SALATA
AYRAN
976 kcal
09.09.2025
İZMİR KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TULUMBA
1925 kcal
ADIYAMAN TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
1149 kcal
10.09.2025
ETLİ SULTAN KEBABI
MEYANE PİLAVI
YAYLA ÇORBA
SUPANGLE
1519 kcal
TAVUK ŞİŞ
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
1092 kcal
11.09.2025
PÜRELİ DALYAN KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
925 kcal
TAS KEBABI
BULGUR PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
2003 kcal
12.09.2025
PİLAV ÜSTÜ ET KAVURMA
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
1293 kcal
MENGEN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
BAKLAVA
1580 kcal
15.09.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
BAKLAVA
1497 kcal
ÇITIR TAVUK
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
SALATA
1247 kcal
16.09.2025
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
676 kcal
PATLICAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
MEYVE
1251 kcal
17.09.2025
MANTI
PATATES SALATASI
EZOGELİN ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
1449 kcal
ACILI TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SUPANGLE
1543 kcal
18.09.2025
ETLİ GÜVEÇ
NOHUTLU BULGUR PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
1159 kcal
TERBİYELİ KÖFTE
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AŞURE
1607 kcal
19.09.2025
KIYMALI KOL BÖREĞİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
969 kcal
ALİNAZİK
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
TULUMBA
1909 kcal
22.09.2025
TAVUK BUT
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
1339 kcal
TAVUK TANTUNİ
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
695 kcal
23.09.2025
SEBZELİ KÖFTE
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
REVANİ
1651 kcal
ETLİ SULTAN KEBABI
MEYANE PİLAVI
YAYLA ÇORBA
MEYVE
1255 kcal
24.09.2025
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
1297 kcal
MANTI
PATATES SALATASI
MERCİMEK ÇORBA
ŞEKERPARE
1324 kcal
25.09.2025
DİZİ KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
AYRAN
1108 kcal
KIYMALI BİBER DOLMA
MERCİMEK ÇORBA
YOĞURT
CEVİZLİ KADAYIF
1467 kcal
26.09.2025
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
KEŞKÜL
1730 kcal
LAHMACUN
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
895 kcal
29.09.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TULUMBA
1861 kcal
TAVUK BUT
PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
AYRAN
1211 kcal
30.09.2025
TAVUK KAVURMA
SOSLU MAKARNA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
1045 kcal
ÇİFTLİK KEBABI
BULGUR PİLAVI
CACIK
REVANİ
1800 kcal

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.