Yemek Menüsü

07.04.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
ETLİ SULTAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
08.04.2025
FIRIN TAVUK İNCİK
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
ÇİFTLİK KEBABI
BULGUR PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
09.04.2025
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
KEŞKÜL
TAVUK TANTUNİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
10.04.2025
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
HAŞHAŞLI REVANİ
PATLICAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
11.04.2025
KIYMALI ISPANAKLI BÖREK
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SALATA
MEYVE
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
14.04.2025
ETLİ NOHUT
BULGUR PİLAVI
CACIK
TULUMBA
ÇITIR TAVUK
SOSLU MAKARNA
SALATA
AYRAN
15.04.2025
TAVUK SARMA
PİRİNÇ PİLAVI
ERİŞTE ÇORBA
AYRAN
DALYAN KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
ERİŞTE ÇORBA
SALATA
16.04.2025
MANTI
KARIŞIK KIZARTMA
MERCİMEK ÇORBA
REVANİ
TOKAT TAVASI
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
17.04.2025
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ
18.04.2025
TAS KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SUPANGLE
MENGEN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
CEVİZLİ BAKLAVA
21.04.2025
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
ELBASAN TAVA
MEYANE PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE
22.04.2025
MENGEN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
MEYVE
FIRIN TAVUK İNCİK
MEYANE PİLAVI
YAYLA ÇORBA
SALATA
24.04.2025
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
KISKA TAVA
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
25.04.2025
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
TULUMBA
İNEGÖL KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
28.04.2025
FIRINDA TAVUK IZGARA
PİRİNÇ PİLAVI
SOĞUK DÖVME ÇORBA
SALATA
PİLAV ÜZERİ ET KAVURMA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
29.04.2025
TERBİYELİ KÖFTE
MEYANE PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AŞURE
TAVUK SARMA
BULGUR PİLAVI
YAYLA ÇORBA
MEYVE
30.04.2025
MANTI
PATATES SALATASI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
HAŞHAŞLI ŞEKERPARE
DİZİ KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
AŞURE

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.