Yemek Menüsü

 

31.08.2022
TAVUK FIRIN AĞZI
MEYANE PİLAVI
SALATA
YOĞURT
 
 
 
 
 
 
1.09.2022
ADIYAMAN TAVA
TOP BİBER
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
 
 
 
 
 
2.09.2022
ORMAN KEBABI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
MEYVE
 
 
 
 
 
 
5.09.2022
KURU FASULYE
CACIK
PİRİNÇ PİLAVI
TURŞU
 
 
 
 
 
 
6.09.2022
TAVUKLU PİLAV
S. MERCİMEK ÇORBA
SALATA
CACIK
 
 
 
 
 
 
7.09.2022
Z. YAĞLI DOLMA
ŞEHRİYE ÇORBA
YOĞURT
MEYVE
 
 
 
 
 
 
8.09.2022
KARNIYARIK
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
 
 
 
 
 
9.09.2022
ETLİ TÜRLÜ
EZOGELİN ÇORBA
BULGUR PİLAVI
AYRAN
 
 
 
 
 
 
12.09.2022
TAZE FASULYE
CACIK
BULGUR PİLAVI
MEYVE
 
 
 
 
 
 
13.09.2022
P.ÜSTÜ TAVUK TANDIR
S. MERCİMEK ÇORBA
SALATA
CACIK
 
 
 
 
 
 
14.09.2022
TERBİYELİ KÖFTE
ŞEHRİYE ÇORBA
MAKARNA
MEYVE
 
 
 
 
 
 
15.09.2022
PARMAK KEBABI
EZOGELİN ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
 
 
 
 
 
16.09.2022
PATATES MUSAKKA
MERCİMEK ÇORBA
BULGUR PİLAVI
YOĞURT
 
 
 
 
 
 
19.09.2022
ETLİ NOHUT
CACIK
BULGUR PİLAVI
TURŞU
 
ETLİ NOHUT
CACIK
BULGUR PİLAVI
TURŞU
 
20.09.2022
PARMAK KEBABI
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
TAVUKLU PİLAV
S. MERCİMEK ÇORBA
SALATA
CACIK
 
21.09.2022
ETLİ TÜRLÜ
DÖĞME ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
SALATA
 
Z. YAĞLI DOLMA
ŞEHRİYE ÇORBA
YOĞURT
MEYVE
 
22.09.2022
SULU KÖFTE
MERCİMEK ÇORBA
BULGUR PİLAVI
YOĞURT
 
ADIYAMAN TAVA
TOP BİBER
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
23.09.2022
ÇİFTLİK KEBABI
SOĞUK DÖĞME ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
MEYVE
 
PATATES MUSAKKA
MERCİMEK ÇORBA
BULGUR PİLAVI
YOĞURT
 
26.09.2022
KURU FASULYE
CACIK
PİRİNÇ PİLAVI
TURŞU
 
KARNIYARIK
MERCİMEK ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
27.09.2022
DİZİ KÖFTE
S.MERCMEK ÇORBA
BULGUR PİLAVI
CACIK
 
PARMAK KEBABI
EZOGELİN ÇORBA
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
 
28.09.2022
ETLİ TÜRLÜ
ŞEHRİYE ÇORBA
BULGUR PİLAVI
MEYVE
 
P.ÜSTÜ TAVUK TANDIR
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
CACIK
 
29.09.2022
TAVUKLU PİLAV
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
CACIK
 
KURU FASULYE
CACIK
PİRİNÇ PİLAVI
TURŞU
 
30.09.2022
İZMİR KÖFTE
MERCİMEK ÇORBA
MAKARNA
YOĞURT
 
SULU KÖFTE
MERCİMEK ÇORBA
BULGUR PİLAVI
YOĞURT
 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.

Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Diyetisyen Uğur ERTUNÇ, Sağlık  Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.

 

 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.