Yemek Menüsü
02.12.2024
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
KURU KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
YOĞURT
03.12.2024
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
TAVUK ŞİŞ
MEYANE PİLAVI
SALATA
AYRAN
04.12.2024
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
SOSLU MAKARNA
MERCİMEK ÇORBA
REVANİ
ORMAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
KEŞKÜL
05.12.2024
SUSAMLI TAVUK BAGET
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
ISPANAKLI HITAP
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
06.12.2024
ZEYTİNYAĞLI DOLMA
BÖREK
EZOGELİN ÇORBA
HOŞAF
KIYMA KEBABI
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
09.12.2024
ETLİ NOHUT
BULGUR PİLAVI
CACIK
TULUMBA
ELBASAN TAVA
MEYANE PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
MEYVE
10.12.2024
TAVUK SARMA
PİRİNÇ PİLAVI
YAYLA ÇORBA
MEYVE
DALYAN KÖFTE
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
11.12.2024
MANTI
KARIŞIK KIZARTMA
MERCİMEK ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
PATLICAN KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
12.12.2024
İZMİR KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SÜLEYMANİYE ÇORBA
MEYVE
TALAŞ KEBABI
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
13.12.2024
PİLAV ÜZERİ ET KAVURMA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
ÇITIR TAVUK
SOSLU MAKARNA
YAYLA ÇORBA
SUPANGLE
16.12.2024
ETLİ KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TURŞU
TAVUK TANTUNİ
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
17.12.2024
TAVUK BUT
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
AYRAN
KIYMALI KOL BÖREĞİ
EZOGELİN ÇORBA
SALATA
AYRAN
18.12.2024
TERBİYELİ KÖFTE
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
REVANİ
TAS KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
19.12.2024
SULTAN KEBABI
BULGUR PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
İNEGÖL KÖFTE
SOSLU MAKARNA
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
20.12.2024
MENGEN MUSAKKA
PİRİNÇ PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
AYRAN
PİLAV ÜSTÜ ET KAVURMA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
23.12.2024
PİLAV ÜZERİ TAVUK DÖNER
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
SEBZELİ KAĞIT KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
SÜLEYMANİYE ÇORBA
DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ
24.12.2024
SEBZELİ MİSKET KÖFTE
SOSLU MAKARNA
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
TAVUK SARMA
PİRİNÇ PİLAVI
ŞEHRİYE ÇORBA
MEYVE
25.12.2024
MANTI
PATATES SALATASI
MERCİMEK ÇORBA
REVANİ
ÇİFTLİK KEBABI
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
26.12.2024
ELBASAN TAVA
MEYANE PİLAVI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
LAHMACUN
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
27.12.2024
KIYMALI KOL BÖREĞİ
EZOGELİN ÇORBA
SALATA
AYRAN
KIYMA KEBABI
MERCİMEK ÇORBA
SALATA
AYRAN
30.12.2024
KURU FASULYE
PİRİNÇ PİLAVI
CACIK
TULUMBA
ÇOBAN KAVURMA
MEYANE PİLAVI
EZOGELİN ÇORBA
MEYVE
31.12.2024
EKŞİLİ KÖFTE
PATATES SALATASI
SÜZME MERCİMEK ÇORBA
CEVİZLİ KADAYIF
KAŞARLI TAVUK
PİRİNÇ PİLAVI
MERCİMEK ÇORBA
MEYVE
Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sağlıklı Beslenme Rehberi” kapsamında harekete geçen Adıyaman Üniversitesi yemekhanesinde beyaz un ile üretilen ekmeğin yerine ambalajlı tam buğday ekmeği tüketmeye başladı, ayrıca yemekhanedeki tüm tuzluklar masalardan kaldırıldı.
Uygulamayla birlikte obezite ve kolesterol gibi hastalıkların önüne geçilmesi hedeflenirken, ekmeklerin ambalajlanmasının ardından çöpe atılan ekmek miktarında %98, günlük tüketilen toplam ekmekte ise yüzde 17 oranında bir düşüş gerçekleşti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Adıyaman Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığında görevli Şube Müdürü V. Seval BEKİR, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan sağlıklı beslenme rehberi kapsamında değişiklikler yapıldığını belirterek, “Yeni uygulamayla birlikte hem obezite hem de kolesterol hastalığına karşı mücadele ederken, israfın da önüne geçmiş oluyoruz. Ekmeklerimiz artık ambalajlı tam buğday ekmeği şeklinde olacak. Bunun yanı sıra tuzlukları da masadan kaldırdık. Tam buğday ekmeğinin tok tutucu ve şekeri düzenleyici etkisinin olduğunu biliyoruz. Bu şekilde şeker konusunda da tedbir almış olduk. Ekmeğin ambalajlanmasıyla birlikte ekmek israfının yüzde 98 oranında düştüğünü gözlemledik. Sağlıklı beslenme ve israfı önleme alanındaki çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.
Gıda maddelerinin temininde yaşanabilecek aksaklıklardan dolayı yemek menüsünde değişiklik yapılabilmektedir.