Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Çölyak Hastaları İçin Özel Yemek Menüsü Hazırlıyor

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı çölyak hastalarını düşünerek özel bir hizmet başlatıyor. 19 Şubat 2024 tarihinden itibaren Üniversite yemekhanesinde hafta içi her gün hem öğle hem de akşam yemeklerinde çölyak hastalarına özel menü hazırlanacak.

Çölyak hastalığı, glüten içeren yiyeceklerin sindirim sistemine zarar verdiği bir rahatsızlıktır. Dolayısıyla çölyak hastalarının günlük beslenme ihtiyaçlarını karşılamak, özen ve dikkat gerektirmektedir. Bu sebeple Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından başlatılan bu özel hizmet kapsamında çölyak hastalarına öğle ve akşam yemekleri için iki ayrı menü sunulacaktır. Her menü, çölyak hastalarının sağlığını koruyacak şekilde glütensiz ürünlerle hazırlanacak ve besleyici öğeler içerecektir.

Adıyaman Üniversitesinin bu adımıyla çölyak hastaları, yemek konusunda çok daha çeşitli seçeneklere ve daha güvenli beslenme olanağına kavuşacaklardır. Bu hizmetin çölyak hastalarının günlük yaşamlarını kolaylaştırması ve sağlıklarını korumalarına yardımcı olması beklenmektedir. Üniversitemizin sosyal sorumluluk anlayışının bir göstergesi olan bu hizmetin başlamasıyla birlikte, çölyak hastaları sağlıklarını riske atma endişesi taşımadan yemeklerinin tadını çıkarabileceklerdir.

Glutensiz Diyet Menüsüne aşağıdaki linkten ulaşabilir
https://l24.im/inxOY97 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.